Over Equine Connection

Linda Bouzidi-Brakhoven

Coach en eigenaresse van Equine Connection

Ik ben Linda, ik ben van 1981 en woon samen met mijn man, zoon, dochter, hond en 2 katten. 

Als mens en als coach ben ik hartelijk, enthousiast, humoristisch en open. Daarnaast ben ik nuchter en makkelijk in de omgang. Zowel bij het kind als bij de ouders/verzorgers kan ik makkelijk afstemmen op wat nodig is en geef vertrouwen en acceptatie. 

Na mijn HBO-studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan Hogeschool Leiden, ben ik in 2003 gaan werken in de hulpverlening. Ik heb daar heel wat jaren gewerkt in veel verschillende functies zoals persoonlijk begeleider, ambulant hulpverlener, trainer, casemanager, manager en teamcoach. 

Al sinds mijn 22ste had ik de wens om coach te worden. Het leek me een uitdaging en mooi om mensen te stimuleren hun eigen keuzes te maken of moeilijke dingen te overwinnen door mijn coaching. Ik vond alleen wel dat ik om als coach te werken eerst zelf meer levenservaring op moest doen.

Begin 2019 ben ik dan eindelijk begonnen mijn wens waar te maken en ik startte met de opleiding HBO coaching aan het NCOI. Het reguliere coachen gaf mij niet genoeg voldoening. 

Het heeft gewoon zo moeten zijn dat ik net op dat moment gevraagd werd door iemand om coachee te zijn in een coachsessie bij haar met behulp van paarden. Dat leek me wel grappig, maar grappig bleek niet de juiste bewoording. Het was ontzettend leerzaam en ik had in jaren niet zoveel nieuwe inzichten opgedaan. Inzichten waar ik vandaag de dag nog steeds profijt van heb.

Nieuwsgierig vroeg ik welke opleiding er bij deze manier van coachen hoorde en dat bleek de opleiding Equine Assisted Coaching aan Educatief Centrum Keulseweg. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik wist dat dit het zou worden en schreef me een dag later in. Inmiddels heb ik level 1 en level 2 afgerond en mag ik mij sinds juli 2022 ook level 1 docente noemen aan de Keulseweg. 

Ik ben absoluut van kind af aan een dierenvriend maar ik ben geen typisch "paardenmeisje". Wel leek het mij geweldig het werken met dieren en mensen te combineren en inmiddels kan ik dat vermoeden met heel mijn hart bevestigen, het is fantastisch! 

Ben je nieuwgierig geworden naar wat ik samen met de paarden voor jou zou kunnen betekenen?

Neem gerust (vrijblijvend) contact op via mail, app of de socials.

Wist je dat je ook  GRATIS telefonisch kennismakingsgesprek kunt boeken? In maximaal 30 minuten vertel ik je over de mogelijkheden en beantwoord ik jouw vragen. 

Beau Bente van Duijvenvoorde

Coach bij Equine Connection

Ik ben Beau (1999) Naast mij op de foto is mijn paard Black Jack. Black is uit 1998 en we zijn vanaf 2010 samen. Als 10-jarig meisje kreeg ik deze kanjer en samen hebben we al veel meegemaakt. Daarvoor was ik al een echt paardenmeisje en heb dan ook al ruim 15 jaar ervaring met paarden. 

Naast mijn paard heb ik ook 2 lieve honden, Morris en Dexx.  

In 2022 heb ik mijn opleiding PBGZ (Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg) afgerond. Naast mijn werk bij Equine Connection werk ik als persoonlijk begeleider bij 's Heerenloo op een groep met kinderen met autisme en moeilijk verstaanbaar gedrag.

In november 2023 heb ik de opleiding Equine Assisted Coaching Level 1 bij Educatief Centrum Keulseweg afgerond en in 2024 start ik met Level 2. 

Als mens ben ik open, eerlijk, makkelijk in de omgang en ik hou wel van een grapje op zijn tijd.